مطالب آموزشی

دیجیتال آرت چیست؟

بعضی از هنرمندان از ابزار‌هایی مانند بوم و قلممو برای خلق آثار هنری استفاده می‌کنند، اما هنرمندان زمینه دیجیتال آرت نیازی به این ابزار‌ها ندارند. هنرمندان زمینه دیجیتال آرت از ابزار‌های مدرن برای بروز دادن خلاقیت‌هایشان استفاده می‌کنند. این ابزار‌ها شامل رایانه، تلویزیون و فناوری‌های ویدیویی است و به آثار هنری که به کمک این ابزار‌ها خلق می‌شوند آثار دیجیتال آرت می‌گویند. دیجیتال آرت یا هنر دیجیتال در حقیقت، اثری هنری است که با کمک ابزار‌های فناوری خلق شده باشد یا در بستر‌های دیجیتالی ارائه شود. با این حساب تصویری که برای خلق آن فقط از رایانه استفاده شده باشد، یا تصویری که بخشی از فرآیند خلق آن به کمک ابزار‌های سنتی انجام گرفته باشد و بخش دیگر فرآیندش پس از اسکن در رایانه و به کمک نرم‌افزار‌هایی مانند ادوبی ایلاستریتر «Adobe Illustrator» انجام بگیرد جزء هنر‌های دیجیتال یا همان دیجیتال آرت محسوب می‌شود. همچنین پویا‌نمایی «انیمیشن» و طراحی‌های سه بعدی نیز جزء هنر‌های دیجیتال محسوب می‌شوند. حقیقت‌ ماجرا این است که اگر رایانه‌ها وجود نداشتند، هنر دیجیتال هرگز به وجود نمی‌آمد. استفاده از رایانه‌ها اولین بار حوالی سال 1940 برای مقاصد نظامی رایج شد و هنرمندان اولین بار حوالی سال 1950، سعی کردند به کمک رایانه دست به خلق آثار هنری بزنند. آثار هنری که امروز به بلوغ رسیده است و تحت عنوان هنر دیجیتال شناخته می‌شود.به‌طور خلاصه هنر دیجیتال، راهی برای ادغام هنر و فناوری است.

تاریخچه هنر دیجیتال

اصطلاح هنر دیجیتال «دیجیتال آرت»، اولین بار در سال 1980 به‌کار برده شد. در آن زمان آثار دیجیتال آرت توسط ساده‌ترین برنامه دیجیتال آرت یعنی همان «paint» کشیده می‌شد. اگرچه اصطلاح هنر دیجیتال، اولین بار در سال 1980 به کار برده شد اما فریئدر نیک، هنرمند و ریاضیدان آلمانی ، در سال 1965 الگوریتمی کامپیوتری ابدا کرد که به کمک آن می‌شد مجموعه‌ای از شکل‌ها را خلق کرد. اولین نمونه بالغ از هنر دیجیتال، در سال 1965 و توسط کن نولتن و لئون هارمن طراحی شد. امروزه هنر دیجیتال روز به روز محبوبیت بیشتری می‌یابد و هر روز روش‌های جدیدی برای خلق آثار هنری دیجیتال ابداع می‌شود. این سبک از هنر امروزه به اندازه‌ای پیشرفت کرده است که جشنواره‌های متعددی به‌منظور تجلیل از هنرمندان این عرصه برگزار می‌شود. از جمله این جشنواره‌ها، جشنواره هنر‌های دیجیتال خوزستان است. در دنیای امروزی کابرد هنر‌های دیجیتال صرفا به خلق تصاویر هنری محدود نمی‌شود، هنر دیجیتال در دنیای مدرن امروز حتی در اموری مانند معماری یا پزشکی نیز کاربرد دارد و در واقع به چیزی فراتر از هنر تبدیل شده و در مسیر تبدیل شدن به ابزار کاربردی است. دیجیتال آرت، امکان طراحی مدل‌های سه بعدی از اعضای بدن انسان را برای پزشکان فراهم می‌کند.

رشته‌ هنر‌های دیجیتال و مشاغل هنر‌های دیجیتال

از جمله رشته‌های دانشگاهی مرتبط با هنر‌دیجیتال یا همان دیجیتال آرت، می‌توان به تلویزیون و هنر‌های دیجیتال اشاره کرد. هدف از تحصیل در این رشته هنری، تربیت افرادی با دانش تخصصی در زمینه گرافیک تلویزیونی، رایانه‌ای و همچنین انیمیشن رایانه‌ای است. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند پس از اتمام دوران تحصیلشان در صدا و سیما استخدام شوند و در آن‌جا به تولید محتوا بپردازند. با این حال برای اینکه در این زمینه دست به خلق آثار هنری بزنید نیازی به تخصص دانشگاهی ندارید، سبا اسماعیلی از جمله هنرمندان جوانی است که از دوران پیش از ورود به دانشگاه دست به خلق شاهکار‌هایی در زمینه هنر دیجیتال زده است و با تأمل و تعمق در ایجاد آثارش به آن‌ها روحی منحصر به فرد بخشیده است. همچنین برای خلق آثار دیجیتال می‌توان در دوره‌های آموزشی نرم‌افزار‌هایی که به کمک آن‌ها می‌توان دست به خلق آثار هنری دیجیتال زد شرکت کرد. برای خلق انواع مختلف آثار هنری دیجیتال، نیاز به یادگیری نرم‌افزار‌های متفاوتی دارید. آثار هنری دیجیتال شامل گرافیک برداری، نقاشی دیجیتال، هنر دیجیتال ترکیبی، تکه چسبانی دیجیتال «کلاژ» و نقاشی عکس است.


نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *